Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vércukorszint és a táplálékok
  2023-11-08 20:38:15, szerda
 
  Ételek és italok, amelyek emelik és szabályozzák a vércukorszintet

A cukorbetegség egy krónikus betegség, amikor is kulcsfontosságú a vércukorszint ingadozásának elkerülése. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan táplálékot, amely negatív hatással van a vércukorszintre, illetve olyan ételeket és italokat, amelyek nagyon pozitívan hatnak a vércukorszintre.

A koffein megemelheti a vércukorszintet, és ugyanez jellemző a fekete teára, a zöld teára és az energiaitalokra is. Érdekes módon a kávéban található más vegyületek azonban segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

A cukormentes táplálékok is megemelhetik a vércukorszintet, hiszen még mindig sok szénhidrátot tartalmazhatnak, illetve cukoralkoholban is bővelkedhetnek.

A megfázás és az influenza is vércukorszint-növelő hatással bír. Ilyenkor nagyon lényeges, hogy elegendő folyadékot igyunk, hogy mindig hidratáltak maradjunk. Egyes gyógyszerek, például az antibiotikumok is megemelhetik a vércukorszintet.

Amikor stressz alatt állunk, a testünk olyan hormonokat szabadít fel, amelyek megemelhetik a vércukorszintet. Ez nagyon gyakori a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyeknél. Nagyon fontos a stressz csökkentése, amit rendszeres mozgással és mélylégzés-technikával is elérhetünk.

Sok gyümölcs nem tiltott a cukorbeteg személyek számára, azonban az aszalt gyümölcsökkel csak óvatosan, ugyanis sok szénhidrátot tartalmaznak, amelyek szintén vércukorszint-emelő hatással bírnak.

Amikor valaki például ízületi gyulladásban szenved, akkor szteroidokat is szedhet az állapot kezelésére, a tünetek enyhítésére. A szteroidok nemcsak a vércukorszintet emelhetik meg, hanem akár cukorbetegséget is okozhatnak. A vízhajtók és az antidepresszánsok is rendelkezhetnek ilyen hatással.

A joghurt probiotikumokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a bélflóra egészségéhez. Javítják az emésztést, és még a vércukorszint szabályozásában is segítenek. Azonban a cukrot és gyümölcsöt tartalmazó, azaz édes joghurtok ellenkező hatást váltanak ki, vagyis negatívan hatnak a vércukorszintre.

Egy tanulmány szerint azok a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyek, akik áttértek a vegán étrendre, sokkal jobb vércukorszint-szabályozással rendelkeztek és kevesebb inzulinra volt szükségük, mint azoknak, akik nem a növényi étkezést részesítették előnyben. Ugyanis a teljes kiőrlésű gabonák és a hüvelyesek - különösen a bab - olyan rostokat tartalmaznak, amelyek szerepet játszanak a szénhidrátok emésztésének lassításában.

Egyes tanulmányok szerint a fahéj is segíthet a szervezetnek az inzulin jobb felhasználásában, és csökkentheti a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél.

A fizikai aktivitás egészségjavító hatással rendelkezik. A cukorbetegeknek is fontos a mozgás, de tartózkodniuk kell a nagyon megerőltető és intenzív edzésektől, ugyanis a kemény edzés nemcsak szapora szívverést, hanem megemelkedett vércukorszintet is eredményezhet.

Az alkoholos italok rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, amelyek szintén megemelik a vércukorszintet.

Nőknél a hormonszintek változása is megzavarhatja a hatékony vércukorszint-szabályozást, például a menopauza során bekövetkező hormonváltozások szintén megnehezítik a vércukorszint szabályozását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: felhasználásában, cukorbetegségben, hormonváltozások, vércukorszintre, vércukorszintet, energiaitalokra, tartalmazhatnak, cukoralkoholban, cukorbetegeknek, cukorbetegséget, rendelkezhetnek, szabályozásában, probiotikumokat, kulcsfontosságú, antibiotikumok, bővelkedhetnek, egészségjavító, szabályozással, vércukorszint, részesítették, hozzájárulnak, cukorbetegség, gyümölcsökkel, eredményezhet, hormonszintek, megzavarhatja, megelőzésében, ingadozásának, megemelkedett, szabályozását, tartózkodniuk, gyulladásban, szteroidokat, tartalmaznak, megemelhetik, szénhidrátot, krónikus betegség, vércukorszint ingadozásának, koffein megemelheti, fekete teára, zöld teára, kávéban található, 2-es típusú, cukormentes táplálékok, testünk olyan, stressz csökkentése, cukorbeteg személyek, aszalt gyümölcsökkel, állapot kezelésére, tünetek enyhítésére, szteroidok nemcsak, vércukorszintet emelhetik,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden gyerek jó.  A boldogság ült a világvégén  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Két tekintet van  Szép estét  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Naplemente  Az udvariasság alapja: önismer...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Mosolyogtál már ma?  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Zilahy Lajos gondolata  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Emlék  Két tekintet van  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Jó éjt  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Jó éjt  Ahogy emelkedik a rezgés...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel. 
Bejegyzés Címkék
krónikus betegség, vércukorszint ingadozásának, koffein megemelheti, fekete teára, zöld teára, kávéban található, 2-es típusú, cukormentes táplálékok, testünk olyan, stressz csökkentése, cukorbeteg személyek, aszalt gyümölcsökkel, állapot kezelésére, tünetek enyhítésére, szteroidok nemcsak, vércukorszintet emelhetik, joghurt probiotikumokat, bélflóra egészségéhez, vércukorszint szabályozásában, tanulmány szerint, vegán étrendre, növényi étkezést, teljes kiőrlésű, hüvelyesek &#8211, szénhidrátok emésztésének, inzulin jobb, fizikai aktivitás, nagyon megerőltető, kemény edzés, alkoholos italok, hormonszintek változása, menopauza során, vércukorszint szabályozását, felhasználásában, cukorbetegségben, hormonváltozások, vércukorszintre, vércukorszintet, energiaitalokra, tartalmazhatnak, cukoralkoholban, cukorbetegeknek, cukorbetegséget, rendelkezhetnek, szabályozásában, probiotikumokat, kulcsfontosságú, antibiotikumok, bővelkedhetnek, egészségjavító, szabályozással, vércukorszint, részesítették, hozzájárulnak, cukorbetegség, gyümölcsökkel, eredményezhet, hormonszintek, megzavarhatja, megelőzésében, ingadozásának, megemelkedett, szabályozását, tartózkodniuk, gyulladásban, szteroidokat, tartalmaznak, megemelhetik, szénhidrátot, személyeknél, szenvedőknél, csökkentheti, szabályozzák, szabályozást, egészségéhez, megnehezítik, rendelkeztek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.